Plata Infochiosc

Procedura de plată presupune autentificarea utilizatorului prin scanarea electronică a cartii de identitate, afişarea sumelor pe categorii de taxe, impozite sau amenzi, prin interconectarea cu aplicaţia de calcul a taxelor şi impozitelor folosită de D.I.T.L. Sector 6 şi plata acestora, totală sau parţială, adică a uneia sau a mai multor categori de taxe, folosind un POS bancar garantat şi certificat conform cerintelor şi rigorilor sistemului bancar şi al organizaţiilor procesatoare de carduri (VISA, MASTERCARD).

Sistemul ofera facilitati precum:asigura facilitatea de plata cu carduri bancare a taxelor, impozitelor sau amenzilor destinate bugetului local;asigura posibilitatea de plata cu carduri bancare a amenzilor in 48 ore;informeaza cetatenii asupra activitatii Primariei Sectorului 6 si institutiilor subordonate;ofera cetatenilor informatii despre institutiile culturale, de invatamint si sanatate din sector;identifica obiectivele de interes comunitar din imediata proximitate a Infochioscului;ofera informatii complete legate de accesul la transportul public urban;ofera informatii legate de magazinele prezente in zona in care este instalat infochioscul;ofera detalii in timp real despre vreme, curs valutar;ofera informatii/fluxuri de stiri de ultima ora (updatate in timp real), preluate de la agentii de presa;
Sistemul pe care il propunem, cuprinde în aceasta etapă 10 aparate de tip infochiosc, amplasate în centrele comerciale mari ale sectorului:Plaza România – Bd. Timişoara, Nr.26 Z;Cora Lujerului – Bd. Iuliu Maniu, Nr.19;Carrefour Orhideea – Splaiul Independenţei, Nr.210-210 B;Carrefour Militari – Autostrada Bucreşti-Piteşti Km.11,4;Auchan Dr. Taberei – Str. Brasov, Nr.25;Auchan Militari – Bd. Iuliu Maniu, Nr.546-560;AFI Palace – Bd. Timişoara colţ cu Bd. Vasile Milea;Taxe Orizont – Dr. Taberei, Nr.18;Centrul Virtutii – Sos. Virtutii, Nr.1-3;Plevnei – Biroul Unic – Calea Plevnei, Nr. 147-149;

Infochioscurile realizate sunt in acelasi timp inovatoare din punct de vedere tehnic si al executiei, fiind rodul cooperarii unor companii de prim rang mondial din Olanda, Elvetia, Germania, SUA sub managementul de proiect al unor companii locale.

Infochioscurile sunt conectate la reteaua Internet printr-un sistem WIFI si la sistemul de plata prin carduri (POS) printr-o legatura securizata GPRS.

Proiectul este unic in Romania si valentele sale sunt inovatoare la nivelul Europei. Acest sistem a fost prezentat in luna Octombrie 2009 in cadrul celui mai mare targ Nord-American de sisteme IT, ITExpo- Orlando Florida unde speram sa obtinem recunoasterea sustenabilitatii si inovatiei incluse in acest proiect.